0 ) { exit; } else { echo ' '; } //------------------------------------------------------------------------------ ?> Jaarverslag 2010 Agenda Kurkapel Agenda Kurkapel

Jaarverslag 2010

Download het Jaarverslag in PDF

Januari / Februari / Maart / April / Juni / Juli / Augustus / September / Oktober / November / December

Wat heeft 2010 de Kur allemaal gebracht!

 

Het jaar 2010 kan in zekere zin een jaar van veranderingen genoemd worden. Met het zware verlies van onze voorzitter Jean Dorren die tijdens de eerste repetitie van het jaar in elkaar zakte en overleed aan een hartaanval. En later in het jaar ook met het overlijden van Bert Pisters en van Ted Fisher wordt 2010 toch wel gekenmerkt als een droevig jaar.

Een jaar ook waarin verandering geforceerd nodig werd. Op zoek naar een nieuwe voorzitter werden twee nieuwe bestuursleden gevonden. Jan Vermeer als nieuwe voorzitter en François Stevens als nieuw bestuurslid. Els Dorren werd bereid gevonden om beschermvrouwe van de vereniging te worden. En na de zomervakantie is Jo Meijs begonnen als nieuwe instructeur bij de drumband.

Terug naar het begin

Januari

Op 1 januari 2010 gaat Jean Dorren als voorzitter van Harmonie Kur-kapel Falcobergia mee naar het Gemeentehuis voor de nieuwjaarsreceptie en twee dagen later staat hij als Oud-Prins in de Grotestraat bij de proclamatie van het nieuwe prinsenpaar. Een dag later op de eerste repetitie van de drumband wordt hij getroffen door een fatale hartinfarct. Ondanks de snelle en accurate hulp van de drumband heeft het niet mogen helpen. Jean overlijdt op woensdag 6 januari op 61 jarige leeftijd in het ziekenhuis in Maastricht. Op woensdag 13 januari wordt Jean vanuit de Nieuwe Kerk begraven. De Kur-kapel brengt hem een laatste muzikale groet. Frank spreekt namens de vereniging

Jean, vrund!
Afscheid nemen doet pijn, afscheid nemen doet heel veel pijn.
Zo onverwacht, zo midden in je leven.
Vol plannen, nog zoveel dingen doen, rest nu alleen nog afscheid nemen.
Dan volgt er een nieuw begin, voor jou. En een nieuw begin voor ons, zonder jou.
Vol herinneringen, heel mooie herinneringen.
Afscheid nemen doet pijn.

Jean rust zacht.

Terug naar het begin

Februarie

Rondom februari kun je altijd een stukje carnaval invullen. Dit jaar begon die carnaval op 10 januari toen bleek dat Kay en Zoë Robeers beiden Minister werden bij de Jeugdkarnaval. Twee weken later waren zij medegastheer tijdens het KVL waar Jean Dorren voorzitter van het organiserend comité was. De Kur zorgde ervoor dat de polfermolen na afloop weer netjes werd opgeleverd. Op maandag 15 februari lopen de Harmonie en de Drumband weer mee in de Grote optocht.

Op 18 februari vernemen we dat ons gewaardeerd lid Bert Pisters na een kortstondig ziektebed overleden is aan de gevolgen van lympheklierkanker. Bert is 62 jaar geworden en op zijn uitdrukkelijke wens heeft de drumband een laatste eer bewezen tijdens de uitvaartdienst in de Nieuwe Kerk.

Terug naar het begin

Maart

Op de eerste zaterdag van maart staat normaal het concert 3 x bedankt gepland in de Polfermolen. Maar dit jaar heeft de Polfermolen een dubbele boeking gemaakt en wordt na overleg met alle betrokken verenigingen het concert afgeblazen.

Op zondag 14 maart spelen we in de ‘Ouw Kerk’ ter gelegenheid van halfvasten en gaan we na afloop weer de overleden leden herdenken op het kerkhof. In het weekend erop is in Vilt de Play-Inn voor groot- Valkenburg waaraan ook enkele van onze jeugdleden deelnemen.

Terug naar het begin

April

In april is weer de jaarlijkse donateursactie gepland. Vele leden zorgen er voor dat de kas nog een extra injectie krijgt. Waarvoor dank vanuit het bestuur. Op de sponsoravond in Holland Casino halen we de 2de plaats hetgeen ook nog eens € 300 opbrengt. Op zaterdag 24 april is er een gezamenlijk concert met Brassband St. Gerlach uit Houthem en Harmonie Amicitia uit Vilt in de Holle Eik.

Een dag later staat de jaarvergadering gepland, tijdens welke Els Dorren geïnstalleerd wordt als beschermvrouwe van de Kur-kapel. Ook wordt het bestuur aangevuld met twee nieuwe bestuursleden. Met algemene stemmen worden Jan Vermeer als nieuwe voorzitter en François Stevens als algemeen bestuurslid gekozen in het bestuur van de Kur. François die de vergadering verliet per ziekenauto doordat hem een niersteentje dwars zat.

Tijdens de jaarvergadering kreeg de vereniging nog een kado aangeboden. Een speciale sponsor, die niet met naam genoemd wil worden schonk de Kur het schilderij dat Wil van der Laan van ons gemaakt heeft. Sindsdien heeft dit een plekje in de Kurcafé gekregen. Enkele dagen later op Koninginnedag begeleiden we ‘s middags het nieuwe jeugdmeipaar bij hun rondgang door Valkenburg tot aan de trappen van de ruïne.

Terug naar het begin

Mei

Op zaterdag 8 mei speelt de Harmonie tijdens het Geulvalleitreffen in Arensgenhout. Het was de eerste keer dat we met Guido op het Geulvalleitreffen waren en met de beoordeling konden we tevreden zijn. Oregon scoorde goed en Mamma Mia ruim voldoende. De drumband deed voor de eerste keer niet mee omdat zij nog geen nieuwe instructeur hadden.

Op een zonnige tweede pinksterdag wordt de Falcobergiamarkt in het centrum georganiseerd. En twee dagen later op 26 mei start het bestuur met een ‘rondje Kur’. Het vernieuwde bestuur praat in enkele sessies met alle groepen die de Kur rijk is, om zo te horen wat er leeft in de vereniging

.

Terug naar het begin

Juni

In juni stonden twee processies op de agenda. Op de 3e was de Sacramentprocessie bij Valkenheim, De route eindigde dit jaar bij Oosterbeemd. Het was prima weer en we waren ook goed bijeen. Uiteindelijk zijn we om 18.50 vertrokken vanuit het Kurcafé en waren we om 20.50 uur terug.

Het Jeugd orkest gaf op zaterdag 5 juni een concert in Waterval bij Ulestraten en daags erna stond de processie in Broekhem op de agenda, Er waren meer leden aanwezig dan zich hadden opgegeven. Van 9.45 u. tot 11.30 u. liep de lange en zware route door de witte buurt. Met ‘s ochtends al bijna 23 graden in het zonnetje. Op 15 juni geven we een buitenconcert in de leefkuil bij het VVV kantoor.

Terug naar het begin

Juli

Op zondag 4 juli trokken we mee in de processie van de Nieuwe Kerk. Ondanks het warme weer zijn we compleet geuniformeerd uitgetrokken. Het is een lange tocht geworden. Om 10:20 u. vertrokken en om 13 u. pas weer terug in de Kurcafé.

Ter afsluiting van de repetities voor de grote vakantie hebben we nog een tweetal concerten gegeven. Op 13 juli in Oosterbeemd en op 20 juli als afsluiting op de kiosk bij de Kei. De vakantieperiode is dit jaar van 26 juli tot 31 augustus.

Terug naar het begin

Augustus

Tijdens de vakantieperiode is op 1 augustus nog de tweede Falcobergia markt en werken enkele leden diezelfde dag achter de buffetten op het Walramplein bij het feest van RadioNL.

Op 28 juli kwam het bericht dat ere-instructeur Ted Fisher thuis overleden was. Op woensdag 4 augustus is Ted vanuit de Nieuwe Kerk met drumband eer begraven. Zijn vriend Theo Lodewick staat voor de drumband als het stuk “Hollandse gewesten“ gespeeld wordt. Ted was meer dan 25 jaar instructeur van zijn drumband.

Op 7 augustus brengt de drumband een serenade bij Ilse vanwege haar 60e verjaardag.

Terug naar het begin

September

Op 6 september begint voor de drumband de eerste repetitie o.l.v. Jo Meijs als nieuwe instructeur. De stichting PEBA fietst van 10 tot 13 september weer voor het goede doel en op zondag 19 september wordt de starparade van de Geulvallei gecombineerd met het Schuttersfeest dat georganiseerd wordt door de Jong en Oud Nobele van Valkenburg .

Een week later, op zondag 26 september, zijn we allemaal bijelkaar rondom de Wilhelminatoren voor de Kurgezinsdag. Met een opkomst van 85 personen absoluut een geslaagde dag te noemen. Jong en oud hebben zich geammuseerd met rodelen, laser-gamen een tochtje kabelbaan, friet, frikandel/ kroket en goed weer! Voorzitter Jan Vermeer gaf ‘s ochtends de aftrap voor de dag bij Hotel Walram. Hier was voor koffie en vlaai gezorgd en werd Jan Rybakowski in het zonnetje gezet en bedankt voor het jarenlang opleiden van heel veel leden waarmee hij na het vorig seizoen is gestopt.

Terug naar het begin

Oktober

Eind oktober hebben we een speciale repetitie in de Nieuwe Kerk onder leiding van Jacob de Haan, samen met zangkoor Chorale. Dit als voorbereiding op de Missa Brevis die op 5 december aldaar gespeeld zal worden.

Terug naar het begin

November

Door het vervroegen van het inhalen van Sinterklaas en de late uitnodiging van het Sinterklaascomité kunnen we niet genoeg leden bijelkaar krijgen en is het niet mogelijk om op 14 november Sinterklaas mee in te halen. Verder zijn er in november de halfjaarlijkse ledenvergaderingen. Op 15 november met de drumband en Jo Meijs als nieuwe instructeur. Op 23 november met de harmonie. Op 20 november halen Nick Hulsman, Nadine Robeers en Robby Marx allen de eerste prijs tijdens het solistenconcours geulvallei en op de valreep van november zorgt een mooie opkomst van de leden er voor dat we onze opwachting kunnen maken bij de feestelijke heropening van het station. Dit wordt afgesloten met een lied gezongen door Marjon Lambriks en een spektaculair vuurwerk. Daags erop, 27 november brengt de drumband een serenade in Schin op Geul waar de drumband de eerste prijs gehaald heeft op het concours.

Terug naar het begin

December

Op zondag 5 december luistert Harmonie Kur-Kapel Falcobergia de Heilige Mis op in de Nieuwe Kerk. Tijdens deze mis wordt samen met zangkoor Chorale en het Basilica koor uit Tongeren de Missa Brevis uitgevoerd. Dit is als afsluiting van het 50 jarig jubileum van Chorale in 2010. Na afloop worden in het Kurcafé de jubilarissen gehuldigd.

De jubilarissen
(en echtgenotes)
van links naar rechts:
Wim Pisters – 50 jaar
John Ruijters – 40 jaar
Bert Paulssen – 40 jaar
Tommy Marx – 10 jaar
François Engelen – 10 jaar

Terug naar het begin

 

Dank namens het bestuur voor de opleidingscommisie, de muziekcommisie, de mentoren en natuurlijk ook aan de doorzetters het damescomite en de donateurslopers. Samen met alle leden hebben we er een fantastisch 2010 van gemaakt.