0 ) { exit; } else { echo ' '; } //------------------------------------------------------------------------------ ?> Jaarverslag 2012 Agenda Kurkapel Agenda Kurkapel

Jaarverslag 2012

Download het Jaarverslag in PDF

Januari / Februari / Maart / April / Juni / Juli / Augustus / September / Oktober / November / December

Wat heeft 2012 de Kur allemaal gebracht!

In 2012 vieren we ons 110 jarig jubileum. Alle aktiviteiten krijgen een kleiner of groter jubileumtintje en we slagen er in zo veel mogelijk Geulvallei evenementen naar Valkenburg te halen. Eind maart geeft dirigent Guido Collaris aan dat hij wil stoppen. We respecteren zijn besluit maar worden met een groot probleem geconfronteerd met het oog op het jubileumconcert. Het geluk wil dat we al snel een opvolger vinden in Leon Simons die zich als waardig opvolger presenteerd. Met hem beginnen we na de zomervakantie aan de repetities van de speciale nummers voor het concert. Dat een grandioos succes wordt. Ruim 1500 enthousiaste bezoekers verspreidt over de twee voorstellingen. Het jaar wordt voor de leden feestelijk afgesloten met de Heilige mis tijdens de winterkermis en de aansluitende feestmiddag en huldiging van de jubilarissen.

Terug naar het begin

Januari

Op 1 januari 2012 bezocht een delegatie van het bestuur de nieuwjaarsreceptie van het Gemeentebestuur en kondigde daar het Jubileumjaar aan met zijn bijzondere muzikale hoogtepunten.

Terug naar het begin

Februarie

Op 20 februari lopen we mee in de Grote carnavalsoptocht. Dit jaar niet muzikaal maar met een grote groep om het jubileum aan te kondigen, onder het motto: “Geer hub pech de Kur is dit joar (muzikaal) weg”, werden o.a. Martin, Guido en Wendy uitgebeeld door leden van de Kur

.

Terug naar het begin

Maart

Op zaterdag 3 maart wordt in de theaterzaal van de Polfermolen het 3 x bedankt concert verzorgd door de Valkenburgse muziekverenigingen. De drumband opent de avond en vlak voor de pauze is ook de harmonie aan de beurt.

Op zondag 18 maart spelen we in de ‘Ouw Kerk’ ter gelegenheid van half-vasten.

Eind maart heeft dirigent Guido Collaris laten weten dat hij wil stoppen bij onze vereniging. Gelukkig treden we binnen een week in contact met Leon Simons die hem kort daarna zal gaan opvolgen. Vooralsnog voor het Geulvallei concert en het jubileumconcert.

Terug naar het begin

April

Op koninginnedag zijn we weer aan de beurt om ‘s middags het nieuwe jeugdmeipaar te begeleiden bij hun rondgang door Valkenburg tot aan de trappen van de ruïne.

Léon Simons (1960), getrouwd en vader van twee kinderen, is als het ware opgegroeid in een fanfare. In de loop der jaren heeft Léon Simons zich het bespelen van bijna alle fanfareinstrumenten eigen gemaakt. Na de HAVO doorliep hij het Conservatorium in Maastricht waar hij afstudeerde als muziekdocent en HaFa-dirigent. In de muziekwereld heeft Simons zijn sporen verdiend. Twee landskampioenschappen staan reeds op zijn naam, behaald met Harmonie Amicitia Banholt en Harmonie De Bazuin Treebeek.

Terug naar het begin

Mei

Direct na de meidenplanting vindt op dinsdag 1 mei de uitgestelde jaarvergadering plaats. Tijdens deze vergadering krijgen we bezoek van de Oud- Prinse Sociëteit die een cheque van €999 komen aanbieden. In mei is ook de jaarlijkse donateursactie gepland. De leden zorgen ook nu weer voor dat extraatje in de kas.

Op vrijdag 11 mei opent de Harmonie het Geulvallei-treffen in onze eigen Polfermolen. Het was de eerste uitvoering met onze kerverse dirigent Leon Simons. En met de beoordeling konden we uitermate tevreden zijn. Beide werken scoorden goed. De drumband deed ook mee en behaalde twee maal ruim voldoende. De tambour-maitre haalde zelfs goed!

Op een zonnige tweede pinkster-dag, 28 mei, wordt de Falcobergiamarkt in het centrum georganiseerd.Door de verbouwingen in het centrum is de brug al niet meer beschikbaar en mogen we uitwijken naar de Louis vd Maesenstraat.

Terug naar het begin

Juni

Op de 3e was de Sacramentprocessie met vertrek bij Valkenheim. De route eindigde ook dit jaar weer bij Oosterbeemd. Bij aankomst hebben we nog achter het altaar gespeeld.

Terug naar het begin

Juli

Op zondag 1 juli trokken we mee in de processie van de Nieuwe Kerk. Zoals altijd een lange tocht. Om 9:45 u. vertrokken vanuit het Kurcafé en pas na 13 u. weer terug.

Terug naar het begin

Augustus

Tijdens de vakantieperiode is op 5 augustus nog de tweede Falcobergia markt. Opnieuw tussen de opgebroken straten in het centrum.

Terug naar het begin

September

De Starparade die na enkele verschuivingen op 30 september gepland werd, is uiteindelijk toch niet doorgegaan. Door diverse omstandigheden, WK wielrennen, andere verplichtingen van meerdere korpsen en een antiekmarkt op het Th. Dorrenplein heeft het Geulvallei bestuur uiteindelijk besloten om de parade voor een jaartje over te slaan.

Terug naar het begin

Oktober

Op zaterdag 20 oktober brengen we een serenade bij Harmonie Walram vanwege het behaalde succes tijdens het bondsconcours. Met 87 punten behaalden ze de 1e prijs en promotie naar de 2e divisie.

Op 27 oktober is de eerste extra repetitie als voorbereiding op het jubileumconcert. Uiteindelijk zijn er buiten de reguliere repetities nog 6 extra repetities en op donderdag 15 november en zaterdag 17 november nog een tweetal generale repetities. Tijdens alle repetities is een hoog opkomstpercentage van de eigen leden en van de inhuur.

Terug naar het begin

November

Het Jubileumweekend

Op vrijdag 16 november begint het opbouwen en inrichten van de sporthal van de polfermolen. Met hulp van 10 vrijwilligers van de Kur en nog een tiental professionele krachten wordt een podium van 30 bij 20 meter neergezet. Boven wordt alles in orde gemaakt voor de gratis garderobe en ook meerdere kleedkamers en het AGR Xperience café zijn onderdeel van het geheel. Tegen de avond staat alles op zijn plaats. Op zaterdag is ‘s middags nog de generale repetitie alvorens rond 18 u. de eerste gasten beginnen binnen te komen. Langzaam vult de zaal zich helemaal tot aan de laatste rij. We zijn uitverkocht! En wel twee keer want ook de zondagmiddag voorstelling is tot op de laatste plaats gevuld.

Setlijst
1. Servus
2. Ammerland
3. Ross Roy
4. Schindler’s List
5. Nessun Dorma
6. Diva
7. The Prayer
8. Shalom
9. Ballad
10. Czardas
11. Solland Solar
Pauze
Drumband
- Chili Concane
- Blue Danube Waltz for Boomwhackers
- In the Mood
12. Ai se eu te pego
13. Parachutistenmars
14. Zorro
15. You raise me up
16. Elevation
17. The 7 C’s
18. Country Piece
19. Funiculi Funicula

Een week na het grote jubileumconcert organiseren we op 24 en 25 november Achter de Erke het solistenconcours Geulvallei.

Wetenswaardigheden over het jubileumjaar

Het bestuur heeft 11 reguliere vergaderingen gehad. Het bestuur heeft 10 extra vergaderingen gehad veelal op een frisse zaterdagmorgen. Delegaties van het bestuur hebben19 maal vergaderd, muziekcommissie Polfermolen, Guido etc. Hierbij zijn het uitvoeren van de werkzaamheden niet bij inbegrepen. We hebben maar 7 extra repetities nodig gehad om te komen tot een prachtig resultaat.

Terug naar het begin

December

Tijdens de winterkermis op zondag 2 december luistert Harmonie Kur-Kapel Falcobergia de Heilige Mis op in de Nieuwe Kerk. In deze mis wordt ook het volledig vernieuwde drapeau door onze pastor Huids ingezegend.

Na afloop worden alle leden door het damescomité getrakteerd op een heerlijk koud- en warm buffet dat in het Kurcafé wordt geserveerd. Tijdens de gezellige middag worden ook de jubilarissen van dit jaar gehuldigd. En wordt er een cheque overhandigd door het Damescomité.

De jubilarissen
van links naar rechts:
Frans Odekerken - 10 jaar
Monique van Loo - 10 jaar
Roel Robeers - 10 jaar
Robby Marx - 10 jaar
Ger Roks - 10 jaar
ontbreken op de foto:
Elly Perez - 10 jaar
Ed Bisschops - 10 jaar

Als afsluiting van het jaar spelen we op kerstavond, 24 december, zoals gebruikelijk nog in de Nieuwe Kerk. Jan Rybakowski staat bij deze gelegenheid voor de harmonie.

Terug naar het begin

 

 

Dank namens het bestuur voor de opleidingscommisie, de muziekcommisie, de mentoren en natuurlijk ook aan de doorzetters het damescomite en de donateurslopers. Samen met alle leden hebben we er een fantastisch 2012 van gemaakt.