0 ) { exit; } else { echo ' '; } //------------------------------------------------------------------------------ ?> Jaarverslag 2018 Agenda Kurkapel Agenda Kurkapel

Jaarverslag 2018

Download het Jaarverslag in PDF

Januari / Februari / Maart / April / Juni / Juli / Augustus / September / Oktober / November / December

Wat heeft 2018 de Kur allemaal gebracht!

In de eerste helft van 2018 stond alles in het teken van het nieuwe grote avontuur ‘Dinner in Blue’. Samen met de Brassband werd alles er aan gedaan om er een geslaagd evenement van te maken.

Daar kwam wel iets meer bij kijken als alleen het muzikale deel. Afstemming met de polfermolen, inrichten van de zaal, afstemming met Krux over het eten, personeel in de bediening, contacten met Dyanne Sleijpen, het Combo en de zangeressen van All about Eve, hapje voor de eigen leden en dan ook nog zoveel mogelijk kaarten zien te verkopen. Uiteindelijk mogen we ook nu weer op een succesvol evenement terugkijken en werden er genoeg sponsoren gevonden die allemaal 2 of meer kaarten afnamen. We hebben maar weer eens laten zien dat we een risico konden omzetten in een kans.

Maar er gebeurde natuurlijk veel meer in 2018. Uiteraard de vaste uitvoeringen tijdens het Waar zijn we in 2018 als Kur mee bezig geweest. 3xbedankt concert, halvasten in de kerk, de meidenplanting, de processies en het geulvallei treffen. Maar daarnaast ook een paar vernieuwingen zoals de deelname aan de kerstparade.

Speciaal waren ook het gezamenlijke concert met de Wieker Fanfare Sint Franciscus en natuurlijk het Bokkenconcert op het Th. Dorrenplein ter gelegenheid van de 60e verjaardag van drumband instructeur Jo Meijs. Op het einde van augustus bereikte ons het trieste nieuws dat Pastoor Eugène Huids na een kort ziektebed overleden was.

Januari

Terug naar het begin

Februarie

In januari en februari van 2018 worden er op de woensdag extra partijrepetities specifiek voor de instrument groepen Trompetten, Hoorn, Trombone, Tuba-Bariton, Bas, Slagwerk en apart voor Fluiten, klarinetten, Saxofoons, Basklarinet. Op zondag 4 februari werd het WK Cyclocross georganiseerd op de cauberg. Enkele leden hebben hier een hele dag gewerkt voor de vereniging. Een week later in de optochten van dit jaar liepen weer heel wat kurleden mee met zaate Hermenie Brullentère.

Terug naar het begin

Maart

De halfvastenmis was op zondag 11 maart. Na afloop van de mis brengen we een eerbetoon aan de overleden leden op het kerkhof op de Cauberg. We sluiten daarna af met een gezamenlijke lunch aangeboden door het damescomité.

Op zaterdag 17 maart spelen we samen met de andere muziekverenigingen uit Valkenburg weer voor een volle polfermolen tijdens het concert 3x bedankt. We spelen op toerbeurt weer voor de pause dit keer. Het laatste nummer spelen we samen met dameskoor Belcanto Resonance.

Drumband:
- Variant
- New generation beat
- Small town concerto
- Tiger drums
Harmonie:
- Graf Waldersee
- Udo Jürgens live
- Concerto d’Amore
- My heart will go on
met Belcanto Resonance

Terug naar het begin

April

Daarna beginnen dan de voorbereidingen voor het Geulvallei treffen in Schin op Geul op zaterdag 21 april. Hier spelen we Concerto d’Amore en Of Castles and Legends. De werken worden met voldoende en goed beoordeeld door de jury.

Op 28 april zijn we weer van de partij om het jeugd-meipaar muzikaal te begeleiden bij hun tocht met de den door het Valkenburgse centrum.

 

 

Terug naar het begin

Mei

Op 27 mei was het dan zover. Na maandenlange voorbereidingen stond de polfermolen klaar voor 165 gereserveerde plaatsen. Aan mooi opgemaakte ronde tafels namen de eters plaats voor een uitgebreid middag/avond programma. Buiten voor de ingang van de polfermolen stond de keukenwagen van Marc Krux van waaruit alle lekker gerechten geserveerd werden.

Het steuncomité zorgde er voor dat de eigen leden tussendoor een heerlijk buffet kregen. Uiteindelijk waren we toch een hele werkdag in de polfermolen.

Programma

16:00 u. Aanvang concert, alle muzikanten
16:20 u. Gang 1, voorgerecht
16:55 u. Concert Brassband
17:25 u. Gang 2, tussengerecht
18:00 u. Combo, All about Eve, Dyanne
18:30 u. Gang 3, hoofdgerecht
19:15 u. Concert Harmonie
19:45 u. Gang 4, nagerecht
20:10 u. Finale, alle muzikanten
20:40 u. Einde concert

Terug naar het begin

Juni

Voor de zomervakantie begint wordt er nog twee keer gewerkt op het polfermolen terrein. Tijdens het Living Statues evenement bakt het steuncomité wafels en tijdens de Cavemanrun zijn we ook weer de hele dag present om onze steun te bieden.

Muzikaal gezien sluiten we af met een zonnig concert bij Restaurant de Kei op maandag 25 juni, gevolgd door de grote Processie op zondag 1 juli.

 

Terug naar het begin

Juli

Terug naar het begin

Augustus

Op 20 augustus beginnen dan weer de eerste repetities na de vakantie.

Terug naar het begin

September

Voorafgaand aan de Starparade op 16 september, oefenen we nog eens even met exerceren.

Op zaterdag 29 september gaan we aan de wandel tijdens de Kur gezinsdag, gevolgd door een gezellige BBQ bij Rob en Monique

Terug naar het begin

Oktober

Tijdens de Valkenburgse bokkenweken in oktober wil de drumband extra aandacht schenken aan de 60e verjaardag van hun instructeur Jo Meijs. Er wordt een drumband treffen georganiseerd onder de naam Bokke-concert. Het wordt een echte happening op het th. Dorrenplein mede door de aanwezigheid van de andere korpsen die onder Jo’s hoede staan

 

Op 31 augustus bereikte ons het bericht dat Pastoor Eugène Huids, op 91 jarig leeftijd, is overleden. Pastoor Huids werd in 1986 benoemd tot pastoor van de Kerk van de OLV van Altijd durende bijstand en sindsdien lid van onze vereniging en onze geestelijke adviseur. Hij was nauw betrokken bij het wel en wee van onze vereniging en was ook een vaste bezoeker van onze jaarvergadering en uitvoeringen. Jaarlijks luisterde wij als harmonie diverse vieringen op in de parochiekerk. Om onze geestlijk adviseur een laatste eer te bewijzen, hebben we op zondag 14 oktober de zesweken dienst muzikaal opgeluisterd. Pastoor Huids, rust zacht.

 

Terug naar het begin

November

Op de 14e oktober spelen we in de Ouw Kerk t.g.v. de 6 weken dienst van Pastoor Huids. En zaterdagavond 3 november brengen we een bezoek aan Maastricht om samen met de Wieker Fanfare een leuk concertje te geven in de kumulus lokatie in Wyck.

Terug naar het begin

December

Dit jaar hebben we ook muzikaal een extraatje (voor de kas) verdient, door twee keer op te treden in de kerstperiode. Op zaterdag 24 november lopen we mee in een natte kerstparade en op dinsdag 11 december geven we een kerstconcert op de kiosk achter de kerststalletjes van het Th. Dorrenplein. Het andere extraatje wordt door het steuncomité verdient door op twee zaterdagen weer hun overheerlijke wafels te bakken en te verkopen aan de vele bezoekers van de kerstmarkt.

Op zondag 2 december huldigen we onze jubilarissen. Tijdens een gezellige, door de doorzettertjes opgezette, spellenmmiddag en quiz wordt een leuk programma rondom de jubilarissen gemaakt. 12 jubilarissen maar liefst met een totaal van 330 jaar Kur. Het laatste optreden van het jaar is

JUBILARISSEN Van de Harmonie/drumband

Yolande Stevens 40 jaar
Bert Hendriks 40 jaar
Paul Marx 40 jaar
Tessa Odekerken 25 jaar
Yoni Odekerken 25 jaar
Jossy Meex 25 jaar
Luc Dullens 10 jaar
Van het steuncomité:
Annemie Blezer 25 jaar
Corry Lemmens 25 jaar
Ans Rademakers 25 jaar
Diny Noordam 25 jaar
Michelline Duchateau 25 jaar

Terug naar het begin

Het bestuur dankt alle leden, muzikanten, de opleidingscommisie, de mentoren, de doorzetters, het damescomité, en de donateurslopers voor hun inzet van het afgelopen jaar.
Samen hebben we er weer een fantastisch mooi jaar van gemaakt.